17 August 2017

Perkara Pengantin Perlu Elak Ketika Majlis

Alhamdulillah syukur Allah beri peluang kpd sy utk meneruskan misi #dakwahonair #djislamik hingga ke saat ini. Hari ni cukup 3 tahun. Rasa cepat masa berlalu.

Pelbagai pengalaman dan ilmu berguna sy dpt sepanjang berada di bidang ni. Dan di kesempatan ini, ingin sy share beberapa perkara yg perlu dielakkan oleh pasangan pengantin ketika majlis resepsi berlangsung (sekadar pemerhatian sy shj).


1. Lebih mementingkan kawan dari pasangan

Sering berlaku:
Sy lihat perkara ni selalu berlaku kpd pengantin lelaki. Bila kawan-kawan hadir, ada pengantin lelaki yg sanggup tinggal pengantin perempuan di meja makan beradap, semata nak berjumpa kawannya.

Sebaiknya:
Hari bahagia perlulah berkorban sehari utk pasangan. Nak ke mana pun bawak pasangan masing-masing. Jgn tinggal pasangan terkapai-kapai sensorang.

2. Tidak memperkenalkan pasangan kpd adik-beradik

Sering berlaku:
Pasangan tidak diperkenalkan dgn adik beradik. Ada sesetengah pengantin hanya duduk di pelamin, duduk di meja makan bersembang dgn kawan-kawan. Bukan x boleh, tp ambil peluang bawalah pasangan, kenalkan kpd adik beradik.

Sebaiknya:
Pasangan pengantin disediakan tempat di khemah tuan rumah, duduk di situ, ada adik beradik datang, kenalkan kpd mereka, ini pasangan kita.

3. Terlalu asyik bergambar

Sering berlaku:
Pasangan lebihkan masa utk bergambar dari bersama para tetamu yg datang. Adakalanya pasangan duduk di atas pelamin dari mula berada di majlis sampai ke penghujung majlis. Ada yg bergambar dlm bilik pengantin sampai adik-beradik dtg nak berjumpa pun tak sempat.

Sebaiknya:
Pasangan cuba urus masa dgn baik utk sesi bergambar dengan berjumpa dgn tetamu yg hadir. Gunakan majlis yg berlangsung utk lebih eratkan hubungan sesama adik beradik, rakan dan para jiran sekeliling.

4. Pengantin kurang menjaga adab

Sering berlaku:
Ada pengantin lelaki yg berbual dgn rakan perempuan spt sebelum berkahwin dan begitu jgk sebaliknya. Dan segelintir pengantin yg kurang menjaga adab di majlis, antaranya merokok depan tetamu, menyanyi dan menari bercampur lelaki perempuan dan sbgnya.

Sebaiknya:
Setiap pasangan perlu menjaga adab terutama adab pergaulan spy tidak berlaku fitnah. Jaga akhlak yg menggambarkan pasangan sudah bersedia memikul tanggungjawab rumahtangga yg lebih besar.

Mari sama-sama kita mulakan kehidupan rumahtangga kita dgn kebaikan agar perjalanan hidup sbg suami isteri menjadi lebih baik di masa-masa ke depan.




Sambil tu, sapa-sapa duk cari DJ Islamik, nak dengar lagu-lagu nasyid zikir, selawat di dendangkan di majlis. Boleh contact sy. Siap ada perkongsian ilmu lagi. InsyaAllah. 😉


#djislamik

15 August 2017

Khidmat Sewaan PA System Budjet

 KHIDMAT SEWAAN P.A SYSTEM BUDJET
.
Anda ingin mengadakan majlis dan perlukan set P.A System?
Anda tak punya banyak budjet utk sewa set P.A System?
Anda tercari-cari set P.A System yg murah dan terbaik utk disewa?
.
Kamilah yg anda cari
.
Perkhidmatan SET P.A SYSTEM BUDJET
.
Jika anda perlukan perkhidmatan
EMCEE SOLEH (majlis formal / majlis tak formal)
Pembaca doa majlis (doa pembuka, doa selamat dll)
DeeJay majlis keramaian (DJ ISLAMIK)
.
Kami juga menyediakan khidmat yg anda cari itu!
.
Hubungi sekarang
.
Ustaz Rohisyam Abidin
019.425.05.53
019.425.05.53
019.425.05.53
.
Atau terus klik link wasap di
www.whatsapp.com/60194250553
.
Lawati FACEBOOK rasmi DJ ISLAMIK:
https://www.facebook.com/DJ-Islamik-Hiburan-Dakwah-Untuk-Semua-592935777405517/
.
Dan web rasmi:
http://dj-islamik.blogspot.my/




#sewaanpasystem
#sewaanpasystembudjet
#sewaanpasystemperlis
#sewaanpasystemkedah

14 August 2017

Sewa P.A @ Multaqa GPI Perlis 2017

SEWAAN P.A SYSTEM BUDJET TERBAIK!

Selesai amanah dan tanggungjawab menyediakan set p.a system utk program Sektor Pendidikan Islam, JPN Perlis.

Alhamdulillah, semua berjalan dgn sgt lancar. Allah telah permudahkan.

Program Multaqa Guru Pendidikan Islam Peringkat Negeri Perlis 2017 | 12 Ogos | SMK Agama Arau 

DJ Islamik | Emcee Soleh | Sewa P.A Budjet
Wasap: www.whatsapp.com/60194250553

#sewaanpasystem
#sewaanpasystemperlis
#sewaanpasystemkedah
#sewaanpasystembudjet


Resepsi Syafika + Zahirun

🎀 DJ Islamik @ Kangar, Perlis 🎀

👧 Nurul Syafika binti Zulkifli 
👦 Zahirun bin Khalid  

🎉 Sabtu, 5 Ogos 2017M / 12 Zulkaedah 1438H
🎉 
Taman Bestari, Kulim, Kedah



Untuk pertanyaan & tempahan, hubungi kami, TEAM DJ ISLAMIK
.
👲 Rohisyam Abidin
🎀 [ https://www.facebook.com/rohisyamabidin ]
📲 019-425 0553 (Call/SMS/Whatsapp/Telegram)
📲  http://www.whatsapp.com/60194250553
.
🔰 Atau lawati blog rasmi DJ Islamik 
🍃 http://dj-islamik.blogspot.com/
.
🔰 Dan laman FACEBOOK DJ Islamik 
🍃 www.facebook.com/pages/DJ-Islamik-Hiburan-Dakwah-Untuk-Semua/592935777405517
.
🎧 DJ ISLAMIK: HIBURAN DAKWAH UNTUK SEMUA 🎧
.
🎤🎤🎤
.
#djislamik
#djislamikperlis
#djislamikkedah

25 July 2017

Sambutan Aidilfitri Maahad Tahfiz al-Hikmah Lilbanat

🎀 DJ Islamik @ Kangar, Perlis 🎀

🎉 Majlis Sambutan Aidilfitri 1438H anjuran Maahad Tahfiz al-Hikmah Lilbanat
🎉 Ahad, 23 Julai 2017M / 29 Syawal 1438H
🎉 
Maahad Tahfiz al-Hikmah Lilbanat, Kangar, Perli


Untuk pertanyaan & tempahan, hubungi kami, TEAM DJ ISLAMIK
.
👲 Rohisyam Abidin
🎀 [ https://www.facebook.com/rohisyamabidin ]
📲 019-425 0553 (Call/SMS/Whatsapp/Telegram)
📲  http://www.whatsapp.com/60194250553
.
🔰 Atau lawati blog rasmi DJ Islamik 
🍃 http://dj-islamik.blogspot.com/
.
🔰 Dan laman FACEBOOK DJ Islamik 
🍃 www.facebook.com/pages/DJ-Islamik-Hiburan-Dakwah-Untuk-Semua/592935777405517
.
🎧 DJ ISLAMIK: HIBURAN DAKWAH UNTUK SEMUA 🎧
.
🎤🎤🎤
.
#djislamik
#djislamikperlis
#djislamikkedah